VIANOČNÁ medová maškrta „ALBINITA“ : Je vždy naozaj chutnejšia ako zákusky z cukrárne!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú medovú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Chutí skutočne na jednotku a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme opäť.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • Hladká múka  550 g
  • Vajcia 1 ks
  • Cukor  150 g
  • Maslo  60 g
  • Mlieko  3 lyžice
  • Med  3 lyžice
  • Jedlá sóda  1 lyžička
Na krém budeme potrebovať:
  • Krupica  150 g
  • Cukor  570 g
  • Mlieko  600 ml
  • Maslo  250 g
  • Citrón  1 ks
  • Vanilkový cukor  1 vrecúško
  • Kyslá smotana  1 lyžica

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Ako prvé si pripravíme cesto.  Do misky použiteľnej na vodný kúpeľ rozklepnite vajíčko, pridajte k nemu cukor, maslo, jedlú sódu, prilejte mlieko a med. Všetky prísady dôkladne rozmiešajte a postavte do vodného kúpeľa. Zahrievajte a nepretržite miešajte, kým sa suroviny nespoja a nezhustnú do krémovej konzistencie. V tú chvíľu vyberte misku z vodného kúpeľa a postupne za stáleho miešania prisypávajte múku. Keď budete mať pevné cesto, vyklopte ho na pomúčenú pracovnú plochu, ľahko ho prepracujte rukami a rozdeľte ho na 4 rovnako veľké časti. Každú z nich potom vyvaľkáme na tenký obdĺžnikový plát o veľkosti plechu na pečenie.
  2. Vyložte si plechy papierom na pečenie a položte na ne pláty cesta, ktoré po celom povrchu poprepichujte vidličkou, aby nemali tendenciu pri pečení napučiavať. Takto pripravené pláty cesta dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu asi 5 až 6 minút. Dlhšie ich nepečte, pretože majú sklon rýchlo sa spáliť. Upečené pláty nechajte vychladnúť.
  3. Mlieko nalejte do kastrólika, priveďte do varu a pridajte vanilkový cukor, ostrúhanú kôru z citróna a cukor. Za stáleho miešania ďalej varte a prisypávajte postupne tiež odmerané množstvo krupice. Varte, kým nevznikne hustý krém. Ten potom odstavte a nechajte ho vychladnúť.
  4. V inej miske našľahajte maslo a pridajte lyžicu kyslej smotany a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
  5. Umiestnite na podnos prvý plát cesta a navrstvite naň polovičné množstvo vareného krému. Na ten položte druhý plát cesta, ktorý namažte maslovým krémom s citrónovou šťavou, potom príde tretí plát a zvyšok krému a na neho posledný plát. Vložte koláč do chladničky cez noc stuhnúť a pred podávaním posypte povrch práškovým cukrom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: www.kiloretete.ro/dulciuri-prajituri/prajitura-albinita-reteta-clasica-cu-foi-cu-miere-o-bunatate-de-reteta

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Skvelá slaná pochutina pre nečakanú fašiangovú návštevu: Syrové rožteky so šunkou a kyslou smotanou pripravené za 15 minút
Nemá chybu: Smotanový dezert s broskyňami a úžasne jemnou chuťou

 

Reklamy