VIANOČNÉ odskúšané ŠAMROLE: Obľúbený babičkin recept, ktorý sme si zamilovali za tie roky celá rodina!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný babičkin recept na vianočné šamrole, ktoré sme si zamilovali.

Reklamy

Chutia naozaj báječne a podľa tohto receptu sa Nám vždy podaria.

Pripravte si ja vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 lístkové cesto
  • 4 ks vajíčka
  • hladka múka
  • kryštálový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 3 mm hrúbku a dĺžku cca 35 cm pásik a obtáčame na železné rúrky.
  2. Keď máme všetky rúrky obtočene ,tak ich  celé potrieme žĺtkom.
  3. Potom si natrieme plech trochou oleja a dáme papier na pečenie, na ktorý poukladáme šamrole
  4. Vložíme do rúry na cca 165 C podľa rúry a cca 20 minút ,keď sú  zafarbene do červena ,tak ich vyberieme a po chvíľke ich sťahujeme z kovových rúrok.

Plnka postup:

  1. Oddelíme si na vajíčkach žĺtok od bielka , žĺtkom sme natierali šamrole, keď sme ich išli upiecť a bielka, ktoré ostali využijeme na penovu plnku.
  2. Ja dávam na 1 bielko 60g kryštálového cukru.
  3. Bielka si vyšľaháme dotuha ,keď mám 4 bielka ,tak dám 240g kryštálového cukru.
  4. Dáme si do hrnca vodu nech nám začne vrieť a dám nad to misku s vyšľahanými bielkami na sneh, postupne šľaháme nad parou mixérom a pridávame kryšt. cukor postupne po lyžičkách, až kým sa cukor úplne neroztopí.
  5. Cca 15-20 minút a cukor je krásne rozpustený a penová snehová plnka je hotová.
  6. Môžeme plniť šamrole.
  7. Na koniec šamrole už len pocukrovať práškovým cukrom a máme hotovo!
Z jedného lístkového cesta ich vyjde 20 až 24 ks. Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: receptyodbabky.sk

 

Reklamy