Dnešný recept je opäť na tortu. Pri tomto pečení určite využijete nazbierané orechy, ktorých je na jeseň všade plno. ň
Môžete tak vyraziť s deťmi na prechádzku spojenú so zberom a spoločne si doma pripraviť tortu.
Čo je lepšie, ako sladká odmena a zakončenie dňa s rodinou.
Ak sa túto tortu rozhodnete urobiť, určite nezostanete len pri jednom pečení, pretože jej chuť je očarujúca.
Určite od vás budú aj známi žiadať o recept.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
na cesto
- 6 vaječných bielkov
- 6 lyžicou cukru
- 4 polievkové lyžice múky
- 1 lyžička sódy zaliata horúcim mliekom alebo citrónovou šťavou
- 10 polievkových lyžíc orechov
krém
- 6 žĺtkov
- 120 g mäkkého masla (80% tuku)
- 120 g práškového cukru
- esencia vanilky
sirup
- 200 ml vody
- 5 lyžicou cukru
- esencia vanilky
poleva
- 100 g čokolády
- 2 lyžice oleja
Takto budeme v recepte postupovať:
cesto
Z bielkov vyšľahajte penu, pridajte jednu lyžicu cukru a vyšľahajte, až sa vytvorí lesklá pena, postupne pridávajte múku a sódu. Šľahajte penu. Nakoniec pridajte orechy. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažte maslom, vylejte do nej cesto a pečte na 180 stupňov v rúre. Vykonajte test pomocou špáradla a až ho vytiahnete suché, nechajte cesto vychladnúť.
krém
6 žĺtkov spolu s práškovým cukrom zohrejte v parnom kúpeli a za stáleho miešania vyčkajte, až sa zmes zahustí, potom nechajte vychladnúť. Mäkké maslo dobre premiešajte a pridajte do ochutených žĺtkov, pridajte vanilkovú esenciu a premiešajte.
sirup
Varte vodu s cukrom. Keď sa cukor roztaví, pridajte esenciu a zastavte teplo.
poleva:
Rozpustite čokoládu a zmiešajte ju s olejom.
Cesto narežte na tri listy, začnite prvým listom, polejte ho sirupom a naň naneste vrstvu krému, potom znovu cesto, krém a tretí list cesta.
Nakoniec polejte povrch torty čokoládou a nechajte stuhnúť v chladničke.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: andreilaslau.ro