Jednou zo stálic školských kuchýň sú bezpochyby buchtičky s krémom. Niektorí na ne spomínajú s láskou, ostatní sú radi , že ich už nikdy nebudú musieť jesť.
Ale čo tak si pripraviť ich lepšiu domácu variantu?
Ako dobrý základ Vám môžu poslúžiť tieto žemličky z kyslej smotany, ktoré sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich mlsať len tak ku káve, alebo si ich vychutnať práve preliate jemným krémom.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 30 g kvasníc
- 300 g kyslej smotany
- 600 g múky/ hladká
- 250 g masla
- 2 lyžičky soli
- 1 vajce + 1 vajce na pomazanie
Takto budeme v recepte postupovať:
Múku zmiešajte s 200 g masla a premiešajte s kyslou smotanou, soľou a kvasnicami. Cesto dobre prepracujte a potom ho vyvaľkajte.
Polejte cesto zvyškom roztaveného masla a zabaľte. Potom vyvaľkajte a opakujte ešte trikrát.
Potom nechajte cesto odpočívať 20 minút a vykrájajte jednotlivé žemličky. Tie pečte na plechu s papierom na pečenie 30 minút pri 200 stupňoch. Môžete doplniť krémom a podávať.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: nyugdijasok.hu