Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodnú SALKO maškrtu, ktorú zvládnete pripraviť rýchlo a jednoducho.
Chutí naozaj báječne, takže určite nebudete ľutovať!
My sa jej nikdy nevieme dojesť!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na korpus budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 380 gramov kondenzovaného mlieka
- 3 ks vajcia
- 170 gramov hladkej múky
- 10 gramov prášku do pečiva
Na krém budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 400 gramov kyslej smotany
- 1 lyžica cukru
- 1 sáčok stužovača smotany
- Strúhaná čokoláda (podľa potreby)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravíme si misku, do ktorej nalejeme kondenzované mlieko spolu s tromi vajcami a zmes poriadne rozšľahajte.
Cez sitko následne prisypte do misky hladkú múku a prášok do pečiva a znovu vyšľahajte, kým nevytvoríte tekuté cesto. - Pripravte si panvicu, na ktorú nalejete tretinu tekutého cesta-BEZ OLEJA.
- Cesto opekajte na miernom ohni tak, aby na povrchu zozlátlo a vnútri stuhlo. Následne ho otočte na druhú stranu.
- Osmažte ju opäť dozlatista aj z druhej strany a potom z panvice zložte. Rovnakým spôsobom potom pripravte ešte ďalšie dve zo zvyšných dvoch tretín cesta.
- Teraz si pripravte ďalšiu misku a vložte do nej kyslú smotanu spolu s práškovým cukrom a stužovačom smotany.
Elektrickým šľahačom zmes vyšľahajte do nadýchanej a vzdušnej peny.
Ďalej si pripravte jednu placku korpusu a rozotrite na nej trochu smotanového krému. - Na potretú placku korpusu teraz položte druhú placku a tiež ju potrite smotanovým krémom.
Zvyšným krémom potrite boky zákuskov tak, aby ste schovali jednotlivé časti korpusu a celý povrch torty potom uhlaďte do súvislej vrstvy. - Ak vám zostal nejaký krém navyše, môžete ho vložiť do zdobiaceho vrecka a následne s ním vytvoriť na povrchu torty vlnovky ako dekoráciu.
- Posypeme strúhanou čokoládou, dáme zachladiť do chladničky a môžeme maškrtiť!
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Mňam!
zdroj: youtube/ Leckere Minuteä