
Orechové zákusky ku jeseni a zime jednoducho patria a my sa ich vždy hlavne v tomto období nevieme dojesť.
Dnes sme si preto pre Vás pripravili presne takú orechovú dobrotu, akú pripravujeme pravidelne a Nám sa ku sviatkom jednoducho hodí.
Pripravte si aj vy túto maškrtu a uvidíte, že nebudete ľutovať, je báječná!
Mňam!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- biely jogurt – 250 g
- cukor – 200 g
- polohrubá múka – 160 g
- kakao – 30 g
- vajcia – 1 ks
- olej – 3 lyžice
- citrónová šťava – 1 lyžička
- jedlá sóda – 1 lyžička
- soľ – 1 štipka
Na krém budeme potrebovať:
- kyslá smotana – 500 g
- práškový cukor – 3 lyžice
- drvené orechy – druh môžete vybrať podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mise rozmiešate vajcia spolu s krupicovým cukrom do peny. Potom pridajte biely jogurt, jedlú sódu, slnečnicový olej, citrónovú šťavu a prepojte metličkou alebo mixérom.
- Nakoniec vsypte do zmesi aj preosiatu polohrubú múku s kakaovým práškom, štipku soli a vypracujte polotekuté hladké cesto.
- Vlejte ho do guľatej formy na koláč s papierom na pečenie a dajte korpus piecť do rúry 35 až 40 minút pri teplote 180 °C.
- Kým sa korpus upečie, pustite sa do prípravy smotanovej náplne. V mise si vyšľahajte kyslú smotanu spolu s práškovým cukrom a zmes nechajte chvíľu chladiť v chladničke.
- Vyberte čokoládový korpus a po vychladnutí rozrežte na tri rovnako široké pláty.
- Ten spodný pomažte krémom zo smotany, posypte nadrvenými orechmi a priklopte druhým plátom.
- Postup opakujte aj s tretím plátom.
- Zvyšným krémom potom pomažte povrch torty a posypte aj orieškami. Rozomletým korpusom môžeme obsýpať okraje.
- Dezert nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke cca 3 hodiny minimálne.
Video postup:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube/Калнина Наталья