Žravý orechový skvost z Oravy: BEZ VAJEC a so šľahačkovým krémom! Dlho som nejedla tak chutný orechový zákusok!

Milujete lahodné dezerty s rýchlou prípravou a skvelou chuťou? Ak áno, musíte si určite pripraviť dezert, ktorý Vám teraz chceme ukázať.

Príprava je naozaj veľmi jednoduchá a zvládne ju každý začiatočník.

Tento dezert sa hodí pre každú príležitosť.

Ak máte v pláne vyraziť dych svojej rodine, priateľom a blízkym, nemôžete s touto voľbou šliapnuť vedľa.

Dezert si zamiluje celá Vaša rodina,, pretože tá chuť je jednoducho geniálna.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • 2,5 dl minerálky
  • 15 dkg múky/ hladká
  • 2 polievkové lyžíce kávy

KRÉM

  • 3 dl šľahačky
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • Trochu pomarančovej kôry
  • 10 dkg nasekaných vlašských orechov

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Cukor zmiešajte s minerálkou. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Múku, prášok do pečiva, kávu a orechy zmiešajte, pridajte do cukrovej vody a dobre premiešajte.
  2. Nalejte cesto do plechu na pečenie vystlaného papierom na pečenie a pečte asi 25 minút na 160 stupňov. Cesto po upečení zakryte a vyberte papier na pečenie.
  3. Pripravte si krém vyšľaháním šľahačky a pridaním všetkých zvyšných surovín. Krém naneste na vychladené cesto a zasypte mletými orechmi.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  ketkes.com