Tento recept je unikátny a jedinečný v tom, že slimáky sa ihneď po upečení zalejú kyslou smotanou.
Reklamy
Tá uzamkne chuť tvarohu.
Slimáky sú úžasne vláčne.
Náplň môžete ľubovoľne obmieňať podľa vlastnej fantázie a chuti.
Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať.
Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 350 g polohrubej múky
- 3 g sušeného droždia
- 100 ml mlieka
- 50 g cukru
- 50 g masla
- 70 ml kyslej smotany
- štipka soli
NÁPLŇ
- 500 g tvarohu
- 1 vajce
- 100 g cukru
SMOTANOVÁ ZÁLIEVKA
- 200 ml smotany
- 1 lyžica cukru
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
- Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku. Ak príliš tuhé, pridajte mlieko. Hotové cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút. Odpočinuté cesto znova vymiesime.
- Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Medzitým si z tvarohu, vajcia a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.
- Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika. Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.
- A teraz stačí nakrájať slimáky.
- Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Vyskladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- V priebehu pečenia slimáky zvýšia svoj objem. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom.
- Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista.
- Zmiešajte si smotanu s cukrom. Po upečení polejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté a po vychladnutí odkryte.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bidista.com
Reklamy