Jahody sú super ovocie. Dobre chutia, dobre vyzerajú a dajú sa kúpiť kedykoľvek.
Zákusky z nich sú navyše skutočne výborné.
Určite nebudete ľutovať, tento recept by sme mohli robiť dookola a nikdy sa nám nezunuje:)
Deti si už pýtajú len túto maškrtu 🙂
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 g jahôd
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g tvaroh
- 2 bielky
- 100 g cukru
- 2 listy želatíny
- šťava z citróna
- 30 piškóty / dlhé /
- 2 korpusy piškótové torty / alebo jednu ak je vysoká, podľa vašej chuti akú ju chceme mať
- 5 cl griotka alebo iný alkohol
- jahodový sirup alebo džús
Takto budeme v recepte postupovať:
Príprava jahôd:
Odložíme si nejaké pekné celé jahody na výzdobu a medzi vrstvy.
Odstránime stonky, umyjeme, nakrájame na plátky.
Ostatné roztlačíme s vanilkovým cukrom.
Príprava krému:
– Pripravíme si želatínu podľa návodu. Pridáme citrónovú šťavu.
– Vymiešame tvaroh dojemna, pridáme želatínu s citrónovou šťavou.
– Vyšľaháme vaječné bielky, postupne pridáme cukor a vymiešame do tuha. Pridáme roztlačené jahody. Všetko spolu premiešame.
- Ak máme vysoký korpus prekrojíme na polovicu.
- Do formy dáme na dno korpus, na boky uložíme piškóty ako je na obr.
- Na korpus trochu pokropíme sirupom a griotkou.
Na to dáme prekrojené jahody a prikryjeme pripraveným krémom. - Znovu ďalšia vrstva korpus pokropený sirupom a griotkou, na to jahody a vrch bude krém.
Dáme do chladničky najlepšie na noc. - Pred podávaním ozdobíme jahodami ..
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
Zdroj: gateaux-et-delices.com