Obľúbenou variantou sladkých koláčov a buchiet sú tie, ktoré obsahujú mak.
Reklamy
Táto surovina je u nás trochu viac využívaná, takže ak ste tiež milovníkom makových koláčov, tento recept vás poteší.
Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý v sebe spája dva plátky cesta bohato naplnené makovou zmesou.
Ak mak nemusíte, môžete skúsiť kocky naplniť mletými orechmi a alebo vymyslieť vlastnú náplň.
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
na cesto
- 300 g múky/ hladká
- 100 g cukru
- 170 g masla
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- 2 žĺtky
- 4-5 lyžíc mlieka
na náplň
- 250 g mletého maku
- 100 g múky/ hladká
- 200 g cukru
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- 100 g roztaveného masla
- 1 citrónová strúhaná kôra
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 200 ml mlieka
- 2 vaječné bielky
Takto budeme postupovať:
- Zmiešajte všetky prísady na cesto. V druhej miske zmiešajte mak, múku, cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Pridajte vanilku, roztavenej maslo a mlieko. Bielky vyšľahajte do tvrdej peny a opatrne ich vmiešajte do makového krému.
- Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte je. Do plechu položte jeden list cesta, nie neho navrstvíme plnku a prikryte druhým listom. Pečte v rúre na 180 stupňov a nakoniec nakrájajte na kocky.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: citromhab.blogspot.cz
Vyskúšajte tiež tento recept:
Farmárske, zapečené kotletky s dokonalou cesnakovou omáčkou: Lepšie sme už veľmi dlho nejedli!
Piškótová VIANOČNÁ maškrta „VLOČKA“, ktorá sa rozpúšťa v ústach: Doslova jemná ako pavučinka!
Reklamy