Blesková čokoládová roláda: Na poslednú chvíľu maškrta ako z cukrárne!

Dnes sme si pre Vás pripravili jednoduchý a rýchly recept na skutočne famóznu maškrtu, ktorá zmizne z taniera takmer okamžite.

Reklamy

Reč je o chutnej čoko-roláde, ktorá oslní aj tých najväčších maškrtníkov.

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že si ju všetci zamilujú.

Mňam!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 g datlí
  • 100 g orechov
  • 100 g sušienok
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1 lyžicu vody

Krém:

  • 350 g mascarpone
  • 70 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 8 g vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na krém stačí len zmiešať všetky ingrediencie dohromady. Buď metličkou, alebo pomocou mixéra. Následne už môžete nechať krém v chladničke odpočívať, aby došlo k dokonalému zjemneniu a prepojenie chutí.
  2. Kým krém tuhne, môžete si pripraviť základ na nepečený dezert. Časť, ktorá nahradí cesto. Aj tu je to jednoduché, pretože základom sú nasekané datle, orechy a tiež sušienky. Všetko zmiešate s kakaom a trochou vody do požadovanej tuhej, ale tvárnej konzistencie. V tú chvíľu zistíte, že tou môžete klasické cesto jednoducho nahradiť.
  3. Keď máte obe hlavné zložky hotové, pustite sa do zostavovania maškrty. Ako prvé bude treba pripraviť cesto. Jeho základ, ktorý rukami uplácajte do obdĺžnikového tvaru. A na neho namažte váš pripravený krém.
  4. Akonáhle máte hotovo, už môžete začať s opatrným rolovaním. Nikam sa neponáhľajte, pretože jedine tak bude váš dezert, teda Vaša nepečená roláda zaujímavá aj na reze. Ideálne je pomôcť si aj fóliou, z ktorej potom roládu vyberte.
  5. Môžete ju ešte poliať horúcou čokoládou.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/desert-minunat-preparat-in-15-minute-fara-coacere-pur-si-simplu-se-topeste-in-gura

 

Reklamy