Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú dobrotu, ktorú sme so okamžite obľúbili.
Reklamy
Chutí naozaj skvele a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.
Nabudúce rovno dvojitú porciu!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 3 veľké vajcia
- 100 g kyslej smotany
- 150 ml slnečnicového oleja
- 180 g cukru
- 240g múky/ hladká
- 40 g kakaového prášku
- 8 g prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ¼ lyžičky soli
- Lyžička vanilkového extraktu alebo jeden vanilkový cukor
- Práškový cukor na posypanie
Na krém:
- 300ml mlieka
- 1 vajce
- 70 g cukru
- štipka soli
- Lyžička vanilkového extraktu alebo jeden vanilkový cukor
- 30 g kukuričného škrobu
- 25g masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Priveďte mlieko do varu v hrnci so silnejším dnom. Medzitým si v hlbšom hrnci zmiešajte cukor, štipku soli a kukuričný škrob. Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte do hladkej konzistencie. Za neustáleho miešania prilievajte k tejto zmesi polovicu horúceho mlieka. Presuňte hrniec na mierny oheň, stále miešajte a pridajte druhú polovicu mlieka. Zmes začne hustnúť, a zatiaľ čo nepretržite miešate, získava hladkú podobu.
- Na miernom ohni varte jednu minútu a presuňte na pracovnú dosku. Šľahajte do mierneho vychladnutia krému a potom postupne pridávajte maslo a vanilkový extrakt. Po úplnom vychladnutí krém ešte raz poriadne premiešajte, aby neobsahoval hrudky a bol dokonale hladký. Naplňte cukrárske vrecko a nechajte ešte chvíľu odpočívať v izbovej teplote.
- Je čas si pripraviť cesto. Vajcia, cukor a soľ vložte do hlbokej misky a vyšľahajte dohladka. Pridajte vanilkový extrakt, kyslú smotanu a slnečnicový olej a opakujte šľahanie. Prisypte preosiatu múku s práškom do pečiva, jedlou sódou a kakaovým práškom a šľahajte, kým sa všetky prísady nespoja v bezchybne hladké cesto.
- Pripravenú zmes nalejte rovnomerne do pripravenej tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie.
- Vanilkový krém pomocou cukrárskeho vrecka naneste v líniách na cesto a mierne ho doň ponorte. Pokiaľ máte krému dostatok, vytvorte mriežku.
- Pečte 30-35 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.
- Po upečení nechajte koláč dôkladne vychladnúť, a nakoniec posypte práškovým cukrom.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: paranormal.tt
Reklamy