Milujete slané pečivo? Plné chutnej náplne, ktorá sa rozplýva na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčna konzistencia?
Reklamy
Potom budete mať z dnešného článku obzvlášť veľkú radosť. Ešte nikdy ste nepripravovali nič tak jednoduchého, ako sú rožky z kyslej smotany.
Aj napriek tomu, že tu pracujete s kváskom, nemusíte sa ničoho báť. Toto cesto na famózne rožteky sa podarí vždy. A to aj úplným začiatočníkom.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 100 ml kyslej smotany
- 100 ml jogurtu
- 100 ml mlieka
- 100 ml olej
- 2 lyžičky cukru
- 2 vajcia
- 40 g čerstvého droždia
- 2 lyžičky soli
- 700 g hladkej múky
NÁPLŇ
- 200 g studeného masla
- 200 g strúhaného syra
- žĺtok (na potretie)
Takto budeme postupovať:
- Zmiešame jogurt, mlieko a smotanu, pridáme cukor, kvasnice a 4 malé lyžičky hladkej múky. Počkáme, než vzíde kvások.
- Potom zvyšné ostatné prísady a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a hornú stranu zastrúhame studeným maslom. Potom zrolujeme a necháme odpočívať 20 minút.
- Potom cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten rozkrojíme na 5 pruhov. Pruhy nakrájame tak, aby nám vznikli malé trojuholníčky. Tie zasypeme syrom, zarolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: receptzasvakidan.blogspot.cm
Reklamy