Fajnový, tvarohový závin s veľmi jednoduchou prípravou: Skutočný poklad medzi obľúbenými receptami.

Niekto sa tvarohovým buchtám vyhýba, pretože ich považuje za veľmi suché. Občas sa naozaj aj stane, že sa človeku práši od pusy, keď siahne po tvarohovo pečive v domnení, že si pochutí na vláčnom ceste a tvarohovej náplni.

Reklamy

My Vám ukážeme smiešne jednoduchý recept , ktorého výsledok naozaj vláčny je.

Pochutnáte si Vy aj celá Vaša rodina.

Príprava Vám zaberie pár minút, ale božská chuť na jazyku zostane ešte dlho.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 500 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 2 lyžice cukru
– 30 g droždia
– Štipka soli

Náplň
– 500 g tvarohu
– 4 lyžice cukru kryštál
– 1 vajce

Takto budeme v recepte postupovať:

1)

Ohrejte trochu mlieka, pridajte cukor, droždie a nechajte kvások pracovať 20 minút. Do misy preosejeme hladkú múku, pridáme maslo a zapracujeme vzídený kvások. Cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1-2 cm.

2)

Ďalej si pripravte náplň. Tvaroh zmiešajte s vajcami a cukrom. Túto náplň dajte doprostred jednej časti cesta. Z druhej časti cesta vykrájajte rozširujúce sa prúžky.

Tie potom naskladajte na náplň takým spôsobom, aby šírka vyvolávala pretkaný dojem. Úzku časť teda prikladáte k širokej. Prípadné zvyšky cesta môžete použiť na stmelenie vrchnej a spodnej časti rolády.

3)

Potom roládu umiestnime na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov do zlatista.

4)

Po upečení môžeme roládu poprášiť práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucatarianoastra.online/placinta-cu-branza-dulce-500-g-de-faina-de-grau-250-ml-de-lapte-100-g-de-unt-2-linguri-de-zahar-30-g-de-drojdie

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Farmárska „BAŠTA“ z jedného pekáča: Prudko-návykové, zapečené zemiaky s kuracím mäskom a smotanou

Náš obľúbený VIANOČNÝ koláčik: Pripravujeme ho roky už pravidelne, každé Vianoce!

 

 

Reklamy