Maďarský penový zákusok s jemnou náplňou a čokoládovou polevou: Prudko výborný!

Šamrole sú veľmi starým a známym zákuskom. Tešia sa veľkej obľube a nie je sa čomu diviť.

Reklamy

Dva kusy sladkého jemného cesta, medzi ktorými nájdeme nadýchaný krém.

Každý z nás si predsa len občas dopraje takú sladkosť.

Ak aj Vy máte radi rúrky, iste Vás tento recept poteší.

Pripravte si ich jednoducho doma a vychutnajte si ich s rodinou cez sviatky.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 580 g múky/ hladká
  • 320 g margarínu
  • 160 g cukru
  • 2 žĺtky
  • Strúhaná kôra z polovice citróna
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 liter vody

zloženie náplne

  • 5 bielkov
  • 150 ml vody
  • 400 g cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

na ozdobu

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 5 lyžíc oleja

Takto budeme postupovať:

  1. Zo zložiek pripravte cesto, premiešajte a nechajte ho stáť 1-2 hodiny v chladničke. Potom vyvaľkajte cesto na výšku 3-4 mm a vyrežte kruhové tvary. Upečte ich na plechu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.
  2. Vodu povarte s cukrom, nechajte vychladnúť a vmiešajte citrónovú šťavu a bielky. Zmes zahrejte a vyšľahajte do tvrdej peny.
  3. Medzi dvoma kúskami cesta navrstvite náplň a šamrole vyskladajte na tácku.
  4. Rozpustite čokoládu, zmiešajte ju s olejom a polejte povrch každej rúrky. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom podávajte.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

 

Reklamy