Môj lekárnik mi odporučil jesť pár týchto plodov denne a prinieslo mi to takéto skvelé výsledky! Skutočný poklad prírody o ktorom sa stále dosť nehovorí!

Tento poklad prírody začína dozrievať v lete a je možné ho zberať do konca septembra.

Reklamy

Toto čierne, mierne kyslé, mierne adstringentné ovocie je jedným z najzdravších druhov ovocia na svete..

Máme šťastie, že v našom podnebí máme peknú úrodu tejto plodiny. Vysvetlíme, prečo by ste ho mali jesť pravidelne počas sezóny, a rovno si ho nazbierať a zamraziť na celý rok!

1 – plný vlákniny

Jedna šálka černíc obsahuje viac ako 7,6 gramu vlákniny. Len na zistenie, v 100 g ovsených vločiek je 14 gramov vlákniny.

Vláknina v nich zasýti a tiež podporuje trávenie.

Skutočné zdravé občerstvenie.

2 – Plné  antioxidantov

Tieto antioxidanty chránia telo, bojujú proti voľným radikálom, poškodeniu buniek a oneskorujú starnutie.

3 – Podporuje kognitívne a motorické funkcie

Polyfenoly v ňom pomáhajú  udržiavať správne kognitívne a motorické funkcie.

4 – Zdravie ústnej dutiny

Vďaka svojej kyseline gallovej, kyseline ellagovej a inému obsahu sú černice tiež účinnou antibakteriálnou a antivírusovou potravinou.

Štúdia na univerzite v Severnej Karolíne zistila, že je účinná pri liečbe infekčných chorôb ústnej dutiny.

5 – protirakovinový účinok

Mnoho antioxidantov nachádzajúcich sa v ostružinách, ako je kyselina ellagová alebo antokyány, pomáha predchádzať rakovine pľúc, rakovine hrubého čreva a rakovine pažeráka, ale tiež môže zabrániť šíreniu rakovinových buniek.

6 – priateľské k srdcu
Antioxidanty chránia srdce, horčík a vláknina v nich je dobrá pre tepny a môže brániť rozvoju vysokého krvného tlaku.

7 – Posilňovač imunitného systému

Mnoho minerálov a vitamínov, ktorý je v černici obsadený v hojnom množstve, podporuje imunitný proces a umožňuje telu účinnejšie sa brániť proti patogénom.

8 – Kontrola hmotnosti

Vďaka nízkemu obsahu ovocného cukru je vynikajúcou voľbou, ak si chcete dopriať niečo zdravé. Je to dobrá voľba aj pre diabetikov.

9 – Zdravé kosti

Majú vysoký obsah horčíka a vápniku, ktoré hrajú dôležitú úlohu pri zdravom raste kostí.

10 – Krvotvorba, zrážanie krvi

Ostružiny majú vysoký obsah vitamínu K, ktorý je nevyhnutný pre správne zrážanie krvi a krvný obeh.

Vitamín K je však dôležitý aj pre zdravie kostí a prevenciu osteoporózy.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/ezt-teszi-napi-par-szem-fekete-szeder-a-testunkkel/

Vyskúšajte tiež:

Jednoduchý mandarínkový koláčik z hrnčeka je u nás jednotkou!
Toto sú fajnové, zapečené, kuracie prsíčka v zemiakovej placke so smotanovým dressingom a zeleninou!

 

Reklamy