Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne výborný uhorkový šalát, na ktorom frčíme skutočne celý rok!
Reklamy
Chutí dokonale!
Vyskúšajte si ho pripraviť aj vy a uvidíte, že si ho rovno vytlačíte a pripnete na chladničku 🙂
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 200 gramov uhoriek
- 700 gramov cibule
- kôpor, petržlenová vňať
- voda
Do každého pollitrového pohára
- 7 guličiek čierneho korenia
- čajovú lyžičku cukru
- bobkový list
- čajovú lyžičku soli
- kvasný ocot
Takto budeme v recepte postupovať:
- Uhorky dôkladne umyte pod vlažnou vodou a dajte do hlbokej misy, do ktorej napustite studenú vodu a ponechajte ich v nej asi 5 až 7 hodín „hydratovať“. Potom uhorky nakrájajte na rovnako široké kolieska. Ak máte uhorky staršie, dajú sa aj olúpať. Nasleduje krájanie cibule, ktorú môžete pokrájať na polmesiačiky, alebo krúžky.
- Oba pokrájané druhy zeleniny potom vložte do hlbokej misy a premiešajte, nechajte „oddychovať“ asi pol hodiny. Následne si pripravte vhodné sterilizovanej nádoby s objemom asi pol litra a do každej vložte guličky korenia a cukor, môžete pridať aj byliny podľa chuti. Potom premiestnite do každého pohára potrebné množstvo šalátu z uhoriek a cibule. Na vrch zeleninovej zmesi potom do pohára vložte aj bobkový list, vsypte soľ a vlejte ocot. Potom už len vlejte prevarenú vodu asi do ¾ pohára, nechajte ešte stále otvorené.
- Keď máte šalát v pohároch pripravený, vložte otvorené nádoby so zmesou do veľkého zaváracieho hrnca, ktorý naplníte vodou asi do polovice a poháre v hrnci zavárajte asi pätnásť minút na miernom plameni.
- Potom ihneď nádoby s uhorkovým šalátom zaviečkujte a otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
- Skladujte na chladnom mieste.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Reklamy