Predjedlo je chod, ktorý býva v našej krajine veľmi často prehliadaný, čo je ale veľká chyba.
Reklamy
Každý hostiteľ by mal svojim hosťom ponúknuť niečo dobré na zahryznutie a pripravenie ich chuťových buniek na ďalšie chody.
Predjedlo môže byť zložitá kompozícia surovín, ale môžete hosťom ponúknuť tiež veľmi ľahký, a pritom nesmierne chutný slaný koláč, ktorý nadchne každého.
Pripravte ho podľa nasledujúceho receptu.
Máme hotovo!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 200 g klobásy
- 100 g sušených paradajok
- 50 g zelených olív (voliteľne)
- 50 g parmezánu
- 50 g tvrdého syra
- 220 g múky
- 250 g jogurtu
- 2 vajcia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička masla
- mix paprík
- olej,
- zmes korenia
- soľ
Takto budeme v recepte postupovať:
- Klobásu nakrájajte a trocha opražte na panvici. Zmiešajte jogurt s vajcami. Pridajte múku a prášok do pečiva. Neustále miešajte. Pridajte mäso, papriky. Nastrúhajte syr a pridajte ho do cesta.
- Nakrájajte olivy a paradajky a pridajte ich do cesta. Pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte.
- Cesto nalejte do panvice pomazanej maslom a pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov. 3-4 minúty pred dopečením posypeme koláč parmezánom a vložte ho späť do rúry, aby trochu zhnedol Po upečení nakrájajte a podávajte.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: suntgospodina.net
Vyskúšajte tiež:
Keď pripravujem jablkový koláčik, tak jedine už len tento: Toto je tá najchutnejšia jablková maškrta, ktorú pripravím vždy, keď mi zvýšia jablká!
Veľkonočné pečenie: „KYJEVSKÝ KRÉMEŠ“, ktorý nemá chybu. S lahodnými orieškami a nezabudnuteľnou chuťou.
Reklamy