Všetci maškrtníci pozor: Toto je koláčik “DUJA” , chorvátska maškrta, ktorá je vhodná aj pre diabetikov!

Reklamy

Dnešný recept so zaujímavým názvom pochádza z Chorvátska . Svoje meno dostal po manželke kuchára, ktorý ho kedysi vytvoril ako prvý. Jedná sa o zákusok, ktorý je vhodný aj pre diabetikov, pretože cesto neobsahuje cukor.

Reklamy

Tieto sušienky môžete naplniť podľa ľubovôle, ale základný recept na cesto je veľmi jednoduchý a rýchly. Pre náplň je v recepte použitý lekvár, ktorý je určite dobrou voľbou a dodajú trubičkám sladkú chuť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 1 kg múky (polohrubej)
  • 500 g margarínu
  • 10 g kyslej smotany
  • štipka soli

Ostatné:

  • 200 g lekváru
  • 1 žĺtok
  • cukor pre posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešame všetky prísady na cesto a dobre premiešame a premiesime. Po častiach pridávame múku a smotanu tak, aby cesto držalo tvar a správnu konzistenciu. Necháme odpočívať v chladničke minimálne dve hodiny, najlepšie cez noc.
  • Potom rozdelíme cesto na dve časti. Jednu vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Polovicu natrieme lekvárom, preložíme a vrchnú stranu potrieme žĺtkom. Opakujeme postup aj s druhou polovicou cesta.
  • Nakrájame na plátky cca 3-4 cm a vložíme na plech, vymastený maslom. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút.
  • Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Reklamy