Milujete ovocné dezerty? Navyše tie nepečené? Potom sa nebojte dnešného dezertu, ktorý je úplným ovocným pokušením.
Práca s prípravou je takmer nulová a chuť úplne dokonalá. Neváhajte recept vyskúšať a pustite sa rovno do prípravy.
Výsledkom budete nadšení , rovnako ako úsporou času, ktorú so sebou tento fantastický dezert nesie.
Ak milujete sladké broskyne a krupicu, nebudete ľutovať a tento dezert začnete pripravovať pravidelne.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 250 g masla
- 1 l mlieka
- 200 g cukru
- 3 žĺtky
- 200 g krupice
- 1 kg konzervovaných broskýň
- 20 g želatíny
- 150 g okrúhlych piškót
- 1 PL kakaa
- plátky kivi (na ozdobovanie)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Z krupice a mlieka si uvarte klasickú, hustú, mliečnu krupicu. Krupicu oslaďte podľa chuti.
- Zmiešajte maslo s cukrom a pridajte žĺtky.
- Vymiešajte do hladka a pridajte krupicovú kašu. Opäť vymiešajte do hladka a rozdeľte na dve časti. Do jednej časti primiešajte kakao.
- Na dno tortovej formy vyskladajte piškóty. Na ne navrstvíme kakaovú zmes. Uhlaďte a na tmavú zmes rozotrite bielu zmes.
- Dajte chladiť do chladničky. Medzitým si sceďte broskyne a rozmixujte ich na hladkú kašu tyčovým mixérom.
- Do šťavy pridajte želatínu a nechajte pár minút odpočívať a hustnúť. Potom prehrejte vo vodnom kúpeli, aby sa želatína úplne rozpustila.
- Nakoniec zmiešajte rozmixovanej broskyne sa želatínovú zmesou a vymiešajte do hladka.
- Vytiahnite dezert z chladničky a zalejte vrch broskyňovým pyré. Dajte tuhnúť do chladničky. Vrch ozdobte plátkami kiwi.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento lacný recept na nepečenú ovocnú tortu aj s Vašimi priateľmi!
Určite si na nej tiež pochutnajú.
zdroj: bidista.com
Vyskúšajte tiež tieto recepty: